Faaliyet Alanı
A Plus İklimlendirme SistemleriK
İletişim
Faaliyet Alanı
MERKEZİ SİSTEM İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ
Merkezi Sistem VRF Klimalar, bir dış ünite ile gaz akışı dağıtıcıları yardımıyla birden fazla iç ünitenin birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebildiği direkt genleşmeli klima sistemleridir. VRF Klima Sistemi bina dışında bulunan dış ünite ve bina içindeki yaşam alanlarını soğutmak ve/veya ısıtmak amacı ile kullanılan iç ünitelerden oluşur. Her bir iç ünite farklı olarak dizayn edilebilir. VRF Klima Sistemlerinin; Heat Recovery VRF (aynı anda hem ısıtma, hem soğutma) ve Heat Pump VRF (aynı anda sadece ısıtma yada sadece soğutma) olarak 2 çeşidi vardır. Bu sistemler, hem hava soğutmalı hem de su soğutmalı olarak kullanılabilir. Ofisler, alışveriş merkezleri, lüks apartmanlar, villalar, restoranlar, plazalar, oteller bu sistemlerin başarıyla kullanıldığı alanlardır.
Fan coil sistemi, esas olarak tamamen sulu bir sistemdir. Bir merkezde hazırlanan sıcak su ve soğutulmuş su, bina içine yerleştirilmiş fan coil cihazlarına dağıtılır. Sıcak su bir sıcak su kazanında, soğuk su ise su soğutma grubunda (chiller) üretilir. Fan coil cihazları bir fan ve ısı geçiş yüzeyi olarak serpantin içeren elemanlardır. Fan yardımı ile odadan alınıp, serpantinler üzerinden geçirilerek ısıtılan veya soğutulan hava tekrar odaya üflenir. Serpantin içinden soğuk su geçiyorsa soğutma, sıcak su geçiyorsa ısıtma yapılır. Dönüş borularıyla merkeze dönen su burada tekrar ısıtılıp/soğutularak sirküle ettirilir. Bu amaçla dolaşım pompaları kullanılır. Bilhassa çok odalı binalarda ve kanal geçirmek için yeterli hacmin bulunmadığı uygulamalarda tercih edilir. Özellikle otel, hastane, ofis ve yüksek katlı konutlarda kullanılmaktadır.
Klima Santrali, atmosferden alınan taze havanın veya iç ortamdan alınan havanın çeşitli şartlandırmalardan sonra havalandırma kanalları vasıtası ile mahale verilmesini sağlayan cihazdır. Klima santralleri kapalı ortamdaki havanın nemini ve sıcaklığını istenilen şartlarda sabit tutarak konfor sağlamaktadır. Klima santrali ile ısıtma, soğutma, nem alma ve nemlendirme modlarını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda santral içerisine eklenen filtreler sayesinde dış ortamdan aldığı taze havadaki katı partikülleri, gazları, mikroorganizmaları tutarak kullanıldığı ortam havasını da temizlemektedir.
HAVALANDIRMA VE EGZOZ SİSTEMLERİ
Havalandırma sistemleri, belirli bir hızda ve belirli miktarda havanın taşınarak, istenmeyen kirleticilerin ortadan kaldırılması için tasarlanır. Sağlam bir havalandırma sistemi, bulunduğu ortamda temiz ve sağlıklı bir hava akışını sağlar. Mekanik havalandırma sistemleri doğal havalandırmanın yeterli gelmediği işyeri, fabrika, AVM, plaza, cami, ofis gibi alanlarda rahatlıkla kullanılan sistemlerdir.
ISI POMPASI
Isı pompası en basit tanımıyla elektrik enerjisini kullanarak ısıyı bir yerden başka bir yere taşıma işlemini gerçekleştiren sistemdir. Isı pompaları bu işlemi klimalardaki gibi soğutma çevrimi sayesinde gerçekleştirmektedir. Yani sistemde kompresör ve soğutucu akışkan devresi mevcuttur. Isı Pompaları enerji kaynağı olarak hava, su ve toprağı kullanabilir.
YERDEN ISITMA SİSTEMİ
Yerden ısıtma sistemi, zemin betonu içindeki borularla ısı kaynağından aldığı enerjiyi zemin altına yayarak dağıtan, zemini dolayısı ile de ortamı ısıtan bir ısıtma sistemidir. Sistemde ısı bütün bir döşeme sahasından yayılmakta ve oda içinde homojen bir ısı dağılımı sağlanarak insan yapısına en uygun ve en ekonomik ısınmayı temin etmektedir Yerden ısıtma sistemi ile homojen bir ısı dağılımı sağlanır. Odalar arasında ısı farkı hemen hemen hiç yoktur. Klasik ısıtma sistemlerinde görülen tavanda ısı birikmesi bu sistem içim söz konusu değildir. Isı, bina yapı elemanların depolandığı için ısıl konfor ani ısı değişimlerinden çok fazla etkilenmez. Hava kaynaklı ev tipi Isı Pompası kullanılması durumunda en etkin ısıtma sistemidir.
YANGIN TESİSATI SİSTEMLERİ
Yangın, günlük yaşantıda ve iş güvenliği konusunda karşılaşmaktan korkulan en büyük tehlikelerden biridir.
Yanma olayı yanıcı maddenin ısı ve aynı zamanda oksijenle birleşmesi sonucunda meydana gelir.
Otomatik yangın söndürme sistemleri, herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan birleşimin ayrıştırılmasını en hızlı şekilde yapılmasını sağlamaktadır.
Farklı algılama elemanları ile her uygulama için çözüm üretmenin mümkün olduğu yangın alarm sistemleri, evlerde, ofislerde, fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde, okullarda,
hastanelerde ve diğer tüm alanlarda uygulanabilmektedir. Yönetmeliklere göre yangın dolabı, sprinkler, yangın hidrantı, köpüklü yangın söndürme sistemlerinin bir veya birkaçı aynı anda kullanılabilmektedir.
Yangın alarm sistemlerinde yangın algılama paneli bulunmaktadır ve bu panel, farklı tip algılama elemanlarından meydana gelmektedir.
Bu elemanlar, dеdеktörlеr, butonlar, siren ve flaşör ve benzerleridir.
Sistem bunları aktif duruma getirmektedir.
DANIŞMANLIK & PROJELENDİRME
Faaliyet alanlarımızdaki işler ile ilgili, konusunda uzman personelimiz ile danışmanlık ve projelendirme hizmeti sunmaktayız.
Önceliğimiz, kalite bilincini taşıyan, güler yüzlü yönetim anlayışı ile etkin, verimli ve güvenilir hizmet sunmak, doğru ve sorunsuz çözümler üretmektir.
TEKNİK DESTEK, SERVİS, MONTAJ & BAKIM HİZMETLERİ
Teknik Servis Departmanımız, siz değerli müşterilerimize en kaliteli ve en hızlı servis hizmetini vermeyi amaçlamaktadır.
Hepsi konularında tecrübeli, eğitimli uzmanlarımız, orijinal Mitsubishi Electric yedek parçalarını kullanarak cihaz onarımlarını gerçekleştirmektedirler.
Aşağıdaki işlemler için bizi arayabilirsiniz.
Yetkili servis hizmeti talep edebilirsiniz,
Klima ve Havalandırma Cihazları bakımları için randevu alabilirsiniz,
Sistem devreye alma (ilk çalıştırma) talebinde bulunabilirsiniz,
Karşılaştığınız teknik problemlerde yardım alabilirsiniz,
Ürünlerin kullanım detaylarını, montaj ve teknik bilgilerini öğrenebilirsiniz,
Tüm işlemleriniz için 0232 252 30 40 numaralı telefondan bize ulaşabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.